Mobiele website

Bijna iedereen surft via mobiel en tablets

Mobiele website

Nog geen mobiele website of responsive website? Dan bent u niet de enige. De realiteit is echter dat steeds meer zoekopdrachten op internet via mobiele apparaten worden uitgevoerd. Een ander feit is dat verreweg de meeste bedrijven daar nog niet op inspelen. En dat is zonde. Je mist hierdoor potentiële klanten. Soms is het handiger om een aparte mobiele website te hebben en soms is responsive de betere keuze.

Geen mobiele website = bezoekers mislopen = zonde

Het niet hebben van een mobiele website is één. Daar kun je snel en tegen niet al te hoge kosten wat aan doen. Wat ook veel voorkomt, en dat is pas echt zonde, is dat men wel een mobiele site heeft, maar deze verkeerd gebruikt. Het gebeurt vaak dat je als bezoeker van een website met een mobiel apparaat geen keuze hebt tussen het bezoeken van de mobiele website of de reguliere variant. Dit wordt als zeer storend ervaren. De website bepaalt welke variant je te zien krijgt… En dat is in onze ogen verkeerd. Zeker omdat mensen die mobiel zoeken vaak erg gericht zoeken. Als je dan niet kunt komen waar je wilt, haak je waarschijnlijk af.

Daarom vinden wij het bij een mobiele website belangrijk dat:
  1. De bezoeker de keuze heeft om alsnog naar de volledige website te gaan.
  2. Je bij mobiel bezoek wel eerst naar de mobiele site wordt geleid. De keuze voor de volledige website blijft aanwezig.
  3. Dat je niet telkens bij een volgende klik wéér naar de mobiele versie wordt geleid. (het gebeurt echt, en vaak..)
  4. De mobiele website moet ‘licht’ zijn en vooral de essentiele basisinformatie bevatten. Niet teveel toeters en bellen. Daar is de “echte” website voor.
  5. Contactinformatie is aanklikbaar (niet alle telefoonnummer en mail, maar ook bijvoorbeeld bezoekadres om snel een route te plannen.
  6. Je met een tablet wél gewoon op de reguliere website blijft uitkomen (ook dit gaat vaak mis en is een grote bron van ergernis)

Ook geinteresseerd in een mobiele website? Deze mobiele websites worden los van uw website geinstalleerd op een subdomein (mobi.uw-website.nl) of op een zelfstandig domein. Wat u wilt.